Soulo en GDPR

Hoe gaan we om met de general data protection regulation?

De nieuwe privacy wetgeving is een heikel thema voor woonzorgcentra. Deze wetgeving gaat specifiek over het bijhouden van persoonlijke informatie, de essentie van Soulo. Soulo helpt woonzorgcentra om anekdotische persoonlijke gegevens van bewoners de verzamelen zodat het team hiermee aan de slag kan.

Er is een gedetailleerde privacy verklaring en voor alle partijen en een verwerkersovereenkomst tussen Soulo en het woonzorgcentrum.

Privacy verklaring

Zowel woonzorgcentra die Soulo klant worden als families en bewoners die verhalen delen via Soulo stemmen in met de privacyverklaring die confirm GDPR is. In grote lijnen vertelt deze verklaring welke gegevens we bijhouden en waarom.

Verwerkersovereenkomst

Woonzorgcentra gaan aan de slag met de gegevens van bewoners en familieleden die in Soulo opgeslagen zijn. Om er voor te zorgen dat dit correct gebeurt is er een verwerkersovereenkomst. Woonzorgcentra stemmen daarmee in wanneer ze klant worden. Deze overeenkomst is een document dat aflijnt welke verrichting de woonzorgcentra kunnen doen met de gegevens opgeslagen in Soulo. Dit is een generieke verwerkersovereenkomst voor Soulo.


Heb je nog vragen? Contacteer ons en we helpen je snel verder.

Starten met Soulo

Lancering midden 2019

Binnenkort beschikbaar

Momenteel testen we de oplossing nog intensief in een dertigtal Vlaamse woonzorgcentra. Pas midden 2019 kan iedereen met Soulo aan de slag. Schrijf je alvast in op de nieuwsbrief om er snel bij te zijn.

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief