Hoe start je met Soulo?

Hoe kan personeel de bewoners beter leren kennen?

Familie

Soulo werkt best wanneer woonzorgcentra en de families van bewoners samenwerken. De woonzorgcentra vragen een gratis account aan en nodigen daarna familieleden van bewoners uit om verhalen toe te voegen. Soulo vertrekt dus steeds van een woonzorgcentrum.

Soulo aanraden aan een woonzorgcentrum

Gebruikt het woonzorgcentrum van je familie Soulo nog niet? Stuur hen deze website of geef hen deze folder over Soulo.Soulo voor

Families

 • check Het woonzorgcentrum nodigt je uit via email.
 • check Verzamel verhalen in tekst en beeld over je geliefde. Tips om verhalen te verzamelen.
 • check Laad deze verhalen en beelden op in Soulo zodat je familie en het personeel deze kan zien. Tips om verhalen te digitalizeren.
 • check Extra: print de foto’s en verhalen en hang ze op in de kamer van je familielid.

Soulo voor

Woonzorgcentra

 • check Voorlopig is Soulo volzet en laten we geen nieuwe woonzorgcentra toe.
 • check Tot begin 2019 testen we intensief met 25 woonzorgcentra.
 • check Op dat moment is Soulo gratis beschikbaar voor alle woonzorgentra.
 • check Dan kunnen jullie een account aanvragen.

Foto's supersnel digitaliseren met je smartphone

Foto's bijhouden in Soulo en er de verhalen bijzetten kan erg snel gaan. Je hebt er geen dure scanner en computer voor nodig. Een smartphone is genoeg.

Kijk even mee naar hoe ik verhalen uit het leven van mijn oma Josée razendsnel digitaliseer.

 • We scannen de foto's met de gratis Google PhotoScan applicatie die je op iPhone en Android kan gebruiken.
 • Daarna laad ik deze foto's met mijn smartphone op in Soulo, en schrijf ik de verhalen er bij.
 • Voilà!

Welke verhalen helpen het personeel om je geliefde te leren kennen?

Alles dat een beter beeld geeft van wie je familielid is en wat belangrijk is voor hem of haar. Hou het beknopt, zodat het personeel het makkelijk kan lezen. Gebruik beelden zodat personeel in een oogopslag weet waar het over gaat.

Voorbeeld van verhalen van een bewoner. Telkens een korte uitleg met een foto.

Meer voorbeelden

Om een gevarieerd levensverhaal vast te leggen, doe je er goed aan om het gestructureerd te benaderen. Loop verschillende thema's en onderwerpen af en stel er vragen bij.

Soulo maakte dat makkelijker via een interactief overzicht met vragen. Je kan deze ook makkelijk afdrukken om de vragen aan je familielid te stellen.

Bekijk de inspirerende vragen


Samen familieverhalen verzamelen

Familieverhalen verzamelen is een hele karwei, maar als je het samen doet heb je direct een heleboel verhalen. Met Soulo kan je makkelijk via email familieleden uitnodigen om samen teksten over je geliefde in te voeren en er foto's bij te plaatsen.

Daarnaast kan je ook een uitnodiging op papier afdrukken. Deze bevat een beknopte uitleg over Soulo en een unieke activatie code waarmee het familielid een account kan aanmaken en mee verhalen kan delen.

Verdeel het werk. Er zijn verschillende manieren waarop je samen verhalen kan verzamelen. Sommige mensen hebben misschien toegang tot de foto albums, anderen zijn dan weer goed in het neerschrijven van de verhalen erbij, of in het opzoeken van foto's en video's op internet die de verhalen illustreren.


Samen verhalen bekijken

Soulo is een website. Geen applicatie. Dit betekent dat je geen speciaal toestel nodig hebt. Je kan de verhalen bekijken op een smartphone, tablet, computer en zelfs op de televisie.


Verhalen tonen in het woonzorgcentrum

Maak het makkelijk voor personeel om de verhalen van bewoners te leren kennen. Toon de verhalen in de kamer van de bewoner. Met Soulo print je heel makkelijk foto's en bijhorende teksten.

In enkele minuten maak je een leuke visual die personeel en bezoekers veel aanknopingspunten geeft. Doe het thuis met de familie, als activiteit met de kleinkinderen, of doe het in het woonzorgcentrum samen met de bewoner.

Starten met Soulo

Lancering begin 2019

Binnenkort beschikbaar

Momenteel testen we de oplossing nog intensief in 25 woonzorgcentra. Pas begin 2019 kan iedereen gratis met Soulo aan de slag. Schrijf je alvast in op de nieuwsbrief om er snel bij te zijn.

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief