Over de digitale dienst voor persoonlijke ouderenzorg

De winter van ons leven hoeft niet koud en kil te zijn. Soulo helpt zorgverleners om bewoners van woonzorgcentra de warme en persoonlijke zorg te geven die ze verdienen.

Oprichter Frederik Vincx startte het project in 2017 na een stage van een maand in een woonzorgcentrum in Zonhoven. Lees het achtergrondverhaal.

Met de financiƫle hulp van Kabinet Debaets en de Vlaamse Gemeenschapscommissie werkten we Soulo verder uit in nauwe samenwerking met vijf woonzorgcentra. Expertisecentrum Dementie en Dementie Lab ondersteunden ons hierbij.

Na tientallen workshops en gesprekken met bewoners, personeel en familieleden bieden we nu een digitale toepassing aan die de verhalen van bewoners tot in woonzorgcentra brengt. Bekijk de voorbeelden van personeel, bewoners en hun familieleden.

Warme zorg in woonzorgcentra

Onderstaande presentatie toont een herkenbaar verhaal van een nieuwe bewoner in een woonzorgcentrum. Klik op de tekeningen om verder te bladeren.

Wie maakt Soulo?

Sociaal ondernemer Frederik Vincx leidt het project. Hij heeft een verleden als succesvol commercieel ontwerper en ondernemer, en hoopt nu een verschil te maken in de ouderenzorg.

Frederik heeft een achtergrond in communicatie en technologie. Hij werkte tien jaar als digitaal ontwerper in grote communicatiebureaus in Belgiƫ, werkte bij een startup in Silicon Valley, en richtte vervolgens startup Prezly op, dat communicatie software levert aan organisaties als IKEA, KBC en Samsung. Hij focust zich nu op projecten met sociale impact.

Meer info? Lees het persbericht over onze lancering of contacteer ons.

Lancering begin 2019

Binnenkort beschikbaar

Momenteel testen we de oplossing nog intensief in 25 woonzorgcentra. Pas begin 2019 kan iedereen gratis met Soulo aan de slag. Schrijf je alvast in op de nieuwsbrief om er snel bij te zijn.

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief